Porsche Heteren

Imarco verzorgt vloer voor Porsche Centrum Gelderland

Porsche Centrum Gelderland is al meer dan 10 jaar een trouwe klant van Imarco. Recent nam de dealer van dit iconische sportwagenmerk een nieuw deel van zijn pand in gebruik waarvoor Imarco opnieuw de vloer leverde.

Het betreft een showroom en een werkplaats exclusief voor de klassieke luchtgekoelde modellen van Porsche. Een bijzondere stap, temeer omdat hiermee de oppervlakte van de nieuwbouw de totale omvang van het bedrijf bijna verdubbelt. De dealer anticipeert met deze primeur op de stijgende belangstelling van een nieuw opkomende groep liefhebbers van classic Porsches met luchtgekoelde boxermotoren, zoals bijvoorbeeld de legendarische eerdere modellen van de Porsche 911 Targa.

De nieuwe, ruim 2.400 m2 grote ruimte is door Imarco geheel binnen de Porsche-huisstijl afgewerkt met speciale keramische tegels. Deze dragen in hoge mate bij aan de juiste uitstraling die vanuit Duitsland wordt voorgeschreven. De tegels zijn samen met Imarco ontworpen. Ook de fabricage bij fabrieken in Duitsland en Italië valt onder de verantwoording van Imarco. Saillant detail hierbij is dat dit de derde keer in tien jaar is dat Porsche Centrum Gelderland zijn pand vergroot. En alle drie de keren hoefde het bedrijf zich geen zorgen te maken of de nieuwe vloer wel precies aansloot bij de bestaande. Dat komt omdat Imarco elke keer precies dezelfde tegels met exact dezelfde kleur en specificaties kon leveren.

Het enige dat aangepast moest worden was het formaat. Omdat Porsche zijn huisstijl natuurlijk bijstelt, klopte volgens de huidige regels de afmeting van de tegels niet meer met wat er eerder bij Porsche Centrum Gelderland gebruikt was. In overleg met de architect heeft de ontwerpafdeling van Imarco daar een oplossing voor gevonden. Binnen de bouwstroom maakten de betrokken bouwers en Imarco afspraken volgens het Lean-planningsysteem, zodat de hele bouwstroom vlekkeloos verliep.

De tegels op de vloeren voor de showroom en de nieuwe werkplaats zijn verlijmd. In de showroom ligt een antracietkleurige tegel van 60×60 cm. De werkplaats kreeg een roomgele kleinere variant. De samenstelling is zodanig dat een nabehandeling met bijvoorbeeld een coating niet nodig is. Uiteraard lette Imarco secuur op zaken als de juiste antislipwaarde en drukvastheid, en is de vloer geheel vloeistofdicht. Want hoewel een met Duitse precisie gebouwde Porsche in de showroom vrijwel nooit zal lekken, kan er tijdens het onderhoud in de werkplaats natuurlijk wél eens wat gemorst worden.